Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Slovensko vystavovalo na FERIEN

Dátum: 18.03.2024
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 754
2 min. čítania
Slovensko vystavovalo na FERIEN

Dovolenková a a cestovateľská výstava v Rakúsku - FERIENMESSE - sa konala vo Viedni od 14. do 17. marca 2024. Na ploche 30 000 m² vystavovalo  450 vystavovateľov z 36 krajín.

building_Ferien_web

Otvorenie veľtrhu podporila účasť najvýznamnejších predstaviteľov cestovného ruchu v Rakúsku.

Po uvítacích slovách nasledoval rozhovor s Mag. Manfredom Katzenschlagerom, generálnym riaditeľom Federálnej divízie cestovného ruchu a voľného času WKÖ, Gottfriedom Mathom,  Philliesom Rambergerom, prezidentom Rakúskeho združenia pre cestovný ruch, a Astrid Steharnig-Staudinger, výkonnou riaditeľkou Austria Werbung.  

Reprezentáciu Slovenska na veľtrhu zastrešovala   agentúra Slovakia Travel. V stánku Slovenska boli  zastúpené hlavne kúpele: Caracalla SPA - liečebné kúpele Brusno,  Kúpele  Trenčianske Teplice, a.s.,   Ensana Rezort Piešťany,  Kúpele Diamant Dudince.  

Krajské a oblastné organizácie (DMOs)  vo Viedni prezentovali: Bratislavský región  Turizmus, Severný Spiš Pieniny, Oblastná organizácia cestovného ruchu Tatry-Spis-Pieniny.  Asociácia  Historické hotely Slovenska  sa zúčastnila na strane vystavovateľov zo Slovenska tiež.  

V deň otvorenia navštívil veľtrh aj veľvyslanec Slovenskej republiky v Rakúsku Jozef Polakovič (na fotografii s Luciou Matvija, poverenou generálnou riaditeľkou Slovakia Travel, s menovkou na krku). 

neviem_2_na_web 

Budúci rok sa veľtrh FERIEN vráti k januárovému termínu v dňoch 16. - 19.  januára  2025. 

Zdroje:

správa od Ingrid Źalneva,

https://www.ferien-messe.at/

foto Ingrid Žalneva

spracovala L.Nov.

 

Rozhovor s Luciou Matvija z archívu RTVS

https://podmaz.sk/podcast/host-nory-gubkovej/1714070830-lucia-matvija-riaditelka-sekcie-podpory-cestovneho-ruchu-slovakia-travel-1392022-1305