Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Slováci v Chorvátsku

VIDEO
Dátum: 15.12.2023
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 2056
2 min. čítania
Slováci v Chorvátsku

Chorvátske turistické združenie tradične pozýva  na konci roka  vybrané cestovné kancelárie a novinárov na stretnutie a tlačovú konferenciu.  Tak tomu bolo aj  12. decembra tohto roku.  

všetci_HTZ

Riaditeľ zastúpenia  na Slovensku a v Českej republike Miodrag Mlačić poďakoval Slovákom, že prispeli ku dobrým výsledkom cestovného ruchu v Chorvátsku.  Záujem o slovenský zdrojový trh prejavil svojou prítomnosťou aj veľvyslanec Chorvátskej republiky na Slovensku JE Alexandar Heina.

Cro_obaja_ok_na_web

Ku celkovému počtu 107,8 mil. prenocovaní  prispeli aj slovenskí klienti s počtom 3,3 mil prenocovaní.   516,7 tisíc Slovákov   strávilo svoju dovolenku  v Chorvátsku v priemernej dĺžke  6,4 prenocovaní. Slováci cestujú s cestovnými kanceláriami v rozsahu 26%.  Väčšina  dovolenkárov 74%, prichádza  do Chorvátska individuálne.  Ubytovanie vyhľadávajú hlavne v súkromí 52,4%. O polovicu menej 24,5% Slováci využívajú ponuku hotelov.

Slováci_v_Cro_na_web

Nautika je zaujímavá pre 3,5% slovenských dovolenkárov.

thumbnail_jachty_na_web

Obľúbené sú aj  kempingy novej generácie.   Záujem o tento typ dovolenky  v Chorvátsku  vzrástol v tomto roku v porovnaní s rokom 2019 o viac ako 41%.  Z celkového počtu 280 kempingov sa viaceré 4*  kempingy dostali do európskeho hodnotenia kvality  a získali prestížne ocenenie ADAC a   ANWB najlepších kempingov v Európe. 

Lanterna_cemping_na_web

Dobré správy za rok 2023  sú výsledkom aj koncepčného manažmentu chorvátskeho cestovného ruchu. 

CRo_vásledky_na_web_2

zdrojové_trhy_prenocovania_na_web

Základným dokumentom  je "Vízia a kľúčové strategické cieľa rozvoja udržateľného cestovného ruchu v Chorvátsku do roku 2030.  Chorvátsko si stanovilo 4 strategické ciele rozvoja udržateľného cestovného ruchu do roku 2030

  • Celoročný a regionálne vyváženejší cestovný ruch
  • Cestovný ruch so zachovalým prostredím, priestorom a klímou
  • Konkurencieschopný a inovatívny cestovný ruch
  • Odolný cestovný ruch

Dobré správy,  zaujímavé debaty  a príjemné stretnutia  boli  sprievodným znakom večera s Chorvátskym turistickým združením. 

Eva_a_veľvyslanec_na_web

Ludek_Miodrag_na_web_1

naj_na_web  

Lubka_ludek_na_web

Cro_pri_stole__na_web

L.Nov.

Foto::

https://www.htz.hr/hr-HR/press/objave-za-medije/htz-u-bratislavi-svecano-obiljezila-rekordan-broj-dolazaka-slovaka-u-hrvatsku

https://www.htz.hr/hr-HR/press/novosti-tzz

 

 

 

 

 

 

Video