Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V Slovenskom národnom divadle

VIDEO
Dátum: 10.12.2023
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 1254
2 min. čítania
V Slovenskom národnom divadle

Na základe  pozvania od generálneho  riaditeľa  SND Mateja  Drličku  sa uskutočnilo stretnutie  vybraných členov Bratislavskej organizácie cestovného ruchu (BTB)  na pôde Slovenského národného divadla (SND). SND je členom BTB a FIJET SLOVAKIA tiež. 

všetci_na_web_1

my_na_web_1

Po úvodnom predstavení prítomných členov BTB a tímu manažérov  predaja v SND,  generálny riaditeľ SND  prezentoval  inštitúciu SND, jednu z mála troj-súborových divadiel v Európe.

Drlčika_2_na_web_1

 

V SND  pôsobí 812  zamestnancov, ktorí realizovali v priebehu roka 750 predstavení pre 285 tisíc divákov.

Manažéri  predaja zdôraznili, že prepojenie s ponukou pre  návštevníkov Bratislavy zo Slovenska i zo zahraničia  je permanentné.

vedenie_na_web_2

Čo sa chystá v rámci cestovného ruchu?

Pre návštevníkov Bratislavy  SND ponúka v sobotňajších dvoch časových intervaloch   organizované prehliadky historickej budovy SND na základe zakúpenej vstupenky.  Budova divadla  je už niekoľko rokov zatvorená z dôvodu prípravy technických podmienok v zázemí pre budúce technicky dokonalé predstavenia. Pre záujemcov o návštevu historickej budovy  bude divadlo v stanovených termínoch otvorené. 

historická_budova_SND_na_web

Štatistiky SND za rok 2023 dokumentujú že SND dosiahlo lepšie výkony návštevnosti svojich predatavení  ako pred pandémiou v r. 2019. Najvyššia 100% -tná návštevnosť  sa koncentruje na predstavenia baletu.  Baletné predstavenia prepájajú kultúrne hodnoty  slovenských mladých tvorcov s vnímaním fashion pre mladého diváka. Činohra dosahuje cca 80% obsadenosť divadla a opera viac ako 50 % návštevnosť.

Cieľom SND je,  aby  každý obyvateľ (ka)   Slovenska aspoň raz v živote navštívil(a) predstavenie v  SND.  

SND si pripravilo tzv. ekosystém (algoritmus procesov), ktorý je upriamený na tvorbu balíčkovej ponuky pre návštevníkov zo slovenských regiónov i zo zahraničia.

algoritmus_na_web_1

Detský divák je v centre pozornosti dramaturgie SND v rámci projektu „Divadlo pre všetky deti“. Ponuka špeciálnych detských predstavení a workshopov je k dispozícii aj pre školy.   Edukatívne balíčky  zahŕňajú aj edukatívne pomôcky pre padagógov, aby  pomohli deťom pochopiť  dej predstavenia a dokázali pripraviť deti  na príjemný umelecký zážitok.

 

Členovia   Bratislavskej organizácie cestovného ruchu diskutovali o ďalších možnostiach sieťovania  a vzájomnej spolupráce so SND.

Navrhovali podporiť projekt SND „Divadlo pre všetky deti“ v súlade s Koncepciou rozvoja cestovného ruchu detí a mládeže v Bratislave.  BTB  má dokument vypracovaný a sú formulované konkrétne opatrenia, potrebné pre  systémový prístup aj zo strany MŠ SR. BTB aj SND chcú   dosiahnuť návštevnosť  školských skupín z celého Slovenska  do  hl. mesta SR Bratislavy i na predstavenie   SND.  

mladež_titulka_(2)_na_web_2

Stretnutie  členov BTB v SND malo konštruktívny charakter, išlo o konkrétne možnosti obojstranne zaujímavých podnetov a aktivít.

FIJET SLOVAKIA pripravuje projekt, v ktorom spolupráca so SND bude určite zaujímavá. 

L.Nov.

video: upútavka SND pred premiérou opery Carmen 

foto budov SND: https://www.snd.sk

Video