Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Na Mediteránskom fóre cestovného ruchu každý našiel to, čo ho zaujímalo

Dátum: 05.12.2023
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 4805
2 min. čítania
Na Mediteránskom fóre  cestovného ruchu  každý našiel to, čo ho zaujímalo

Mediteránske fórum cestovného ruchu  2023 na Malte je podujatie medzinárodného významu nielen v dimenziách  tohto regiónu. Dokumentuje to aj  počet   1450 účastníkov z 28 krajín  sveta na tohtoročnom,   v poradí už ôsmom podujatí.  

titulka_tváre_na_webReprezentatívne bolo aj zastúpenie 40 rečníkov zo  širokého spektra    priemyslu cestovného ruchu. Vystúpili súčasní aj bývalí ministri cestovného ruchu,  členovia parlamentu EU, zástupcovia OSN, UN WTO,  prezidenti medzinárodných  profesijných združení,   predstavitelia a manažéri tourist boardov  na úrovni štátov z krajín  mediteránskeho regiónu, CEO významných  leteckých spoločností aj  hotelových reťazcov.

Turkish_airlines_na_web

https://www.medtourismforum.com/#Speakers

Mimoriadne cenné bolo zastúpenie akadémie, vedy  výskumu. Garanciou  vysokej kvality medzinárodnej úrovne  bol   uznávaný predstaviteľ výskumu a vzdelávania. prof. Dimitrios Buhalis,  expert na  manažment, stratégie a inovácie,  marketing so špecializáciou na informačné komunikačné technológie v priemysle cestovného ruchu a pohostinstva,  z Bernemouth university vo Veľkej Británii.

https://bournemouth.academia.edu/DimitriosBuhalis

Buhalis_plénum_na_web_1

Diskusie prebiehali v  15 think tanks workshopoch expertov a v 6 diskusných krúžkoch  (master class). 

Tématickým východiskom  diskusií boli psychologické otázky  života, skúmanie základov šťastia  v škandinávskych  a pobaltských krajinách, riešenie  zmysluplnosti základných ľudských potrieb a dobrého života. Minulosť treba vnímať ako poklad, ktorý musíme využívať pre tvorbu budúcnosti v každej krajine.  

vod_don_na_web

Cestovný ruch predstavuje hlavnú ekonomickú aktivitu, je generátorom príjmov a tvorby pracovných príležitostí nielen v krajinách Stredozemného regiónu.  Podporuje ekonomické podmienky života ľudí v každom  regióne. Vyváženie cestovného ruchu, životného prostredia,  ochrany kultúrneho dedičstva  a zapojenie miestnej komunity  je čoraz náročnejšie. Vyžaduje si komplexné plánovanie a manažment  zdrojov prostredníctvom inteligentných nástrojov.  Zlyhanie plánovania a manažmentu aktivít v cestovnom ruchu môže spôsobiť nežiaduce sociálne a environmentálne narušenie. 

expereti_na_web

Mimoriadne dôležitá je a) spolupráca podnikateľského  sektora, b) vzájomné porozumenie a ústretovosť zo strany samosprávy miest a obcí,  c) koncepčný manažment na úrovni vlády a ministerstiev.

zástava_na_web

 

 

 

Dobrá správa z Mediteránskeho fóra cestovného ruchu pre  členov FIJET

Medzinárodná federácia novinárov FIJET mala  v rámci   programu Mediteránskeho fóra  vlastné podujatie: "Media and communication -  producing the Meditarean observer media in colaboration with FIJET". 

Prezident   FIJET,  bývalý minister cestovného ruchu Tijani Haddad pôsobí už niekoľko rokov v Mediteranskej nadácii cestovného ruchu  ako viceprezident.  Novú dimenziu spolupráce    predstavil prostredníctvom Asociácie tunisko-maltézskeho priateľstva. 

logo_malta_fijet_na_web

Vznik novej asociácie tunisko-maltézskeho priateľstva  vytvára nové príležitosti a možnosti .  

Tijani_rec_na_web

Marijana_o_filme_na_web

Malta_Tijani_wife_na_web_2

Novinári privítali túto správu  o vzniku  asociácie ako novú príležitosť a možnosť venovať sa medializácii cestovného ruchu intenzívnejšie s možnosťami publicistiky a kvalitných    výstupov. 

Turk_Konzul,_delal_na_web_1

Tohtoročná účasť novinárov FIJET na Mediteranskom fóre cestovného ruchu  zo všetkých krajín  pobrežia Stredozemného mora to plne dokumentuje. 

marijana_cyprus_na_web

Tijani_family_na_web

všetci_aj_na_web

Spracovala L.Nov.

zdroj: https://www.medtourismforum.com/