Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V Splite - Soline udeľovali ocenenia

Dátum: 20.11.2023
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 1386
2 min. čítania
V Splite - Soline udeľovali ocenenia

V meste Solin neďaleko Diokleciánovho mesta Split (Chorvástko),  sa konali    od 15. do 18. novembra 2023    tri medzinárodné turistické filmové festivaly  po 15. krát. Tento už tradičný medzinárodne uznávaný multimediálny projekt má vo svete značnú reputáciu. 
Všetky tri podujatia sú členmi a partnermi svetových asociácií; cestovanie, turistický film, turistická žurnalistika, krajina, ekológia a trvalo udržateľný rozvoj. S podporou svetových  združení FIJET, FEST, ITCO, CIB. a hlavného hostiteľa hotela President Solin sa všetky tri podujatia uskutočnili  pod záštitou Splitsko-dalmatínskej župy, mesta Solin,  vysokého patronátu chorvátskeho parlamentu a prezidenta Chorvátskej republiky.

solin_tourist_na_web

Podujatie sa teší každý rok  čoraz väčšiemu počtu akreditovaných účastníkov, medzi nimi aj významných jednotlivcov a organizácií - laureátov, autorov a producentov turistických filmov, domácich i zahraničných turistických novinárov.

401594583_7450278061671683_5841339468031154064_n_web

Produkčné spoločnosti  z celého sveta sa so svojimi autormi uchádzajú o ocenenie turistických, cestovateľských, dokumentárnych, kultúrnych a  environmentálnych filmov.
Súčasťou podujatia je premietanie filmov,  výstavy, odovzdávanie ocenení laureátov medzinárodných turistických, medzinárodné sympózium, „okrúhly stôl FIJET“, filmové, turistické, environmentálne vzdelávacie workshopy, špeciálne akcie, odborné exkurzie a spoznávanie historických, kultúrnych a iných pamiatok v okolí. 

 

INTERSTAS 2023 bol miestom stretnutia a prezentácie laureátov – významných jednotlivcov a organizácií z Chorvátska a zo zahraničia.  Osobnosti boli ocenené   za ich excelentnosť v cestovnom ruchu   a prínos ku zlepšeniu kvality života, trvalo udržateľnému rozvoju, ochrane životného prostredia.

All___Winners_na_web
Laureátmi 2023  sa stali aj členovia FIJET, ktorých nominoval  FIJET  Croatia: PETRA SOMEK, Chorvátsko, PHILLIP NICOLAIDES, Cyprus, ALEXANDER STEMP, Maďarsko, RADMILO BUMBER, Srbsko, MAJA ZAGORICNIK, Slovinsko, SEMA KUTLU, Turecko (za  rok 2022)

Antonio__Conte__Award_-_Winners_web

Ocenenia získali NIKO BULIC, Chorvátsko (bývalý minister cestovného ruchu, čestný člen FIJET),  SIMION GIURCA, Rumunsko (riaditeľ Timišvárskeho združenia pre propagáciu), LUKA KOLOVRAT, riaditeľ turistickej kancelárie Imota (Stredná Dalmácia)

Fijet_Members-_Winners_-1_web
Ďalšie ocenenia,  špeciálne uznania  a špeciálne diplomy získali autori za cestovateľské filmy, dokumentárne filmy.  Tina Eterovič prevzala ocenenie za 30 ročnú aktívnu prácu v žurnalistike o cestovnom ruchu.  
Čestným predsedom uvedených ocenení bol  Tijani Haddad, prezident FIJET, ktorý sa z pracovných dôvodov nemohol zúčastniť podujatia. 

Zdroj: FIJET CROATIA