Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Cestovateľský program v Tunise

Dátum: 03.11.2023
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 1243
2 min. čítania
Cestovateľský program  v Tunise

Atmosféra počas kongresu bola veľmi príjemná. Úsmev na tvárach účastníkov  vyjadroval spokojnosť  zo vzájomného stretnutia.

Dario_nar_na_web Kongres vytvoril  príležitosť na  neformálne rozhovory. Počas občerstvenia sme sa   s Plamenom Starevom,  bulharským  predsedom  ABUJET,   dohodli o  výstave našich fotografií z výstavy Travel and Emotions v Blagoevgrade.

refreshment_Mahdia_na_web_3 

 

Egypt_Turkey,_Slovenia,_JA,_italy_na_web

Cestovateľský program pre novinárov FiJET  bol perfektne pripravený a priniesol poznanie svetovo  uznávaného  kultúrneho dedičstva (múzeum Bardo v hlavnom meste Tunis,  časti 120 km dlhého rímskeho akvaduktu,  rozlohou najväčšie  rímske Koloseum v El Jem. 

skupina_v_múzeu_na_web_1

jing_jand_na_web_1

mince_uprav_na_web

Akvadukt_na_web

El_jem_skupina_1_na_web

Záujem o  významné pamiatky, dokumentuje aj filmová tvorba. Režiséri  4 svetovo populárnych filmov (Indiana Jones, Hviezdne vojny atď.)  preniesli  dej do 12  historických  pamiatkových  objektov.  

BUS_2_na_web

Bus_morocco_egypt_na_web

BUS_1_na_web

Prezentácia  menej poznaných lokalít,  zvyklostí  a tradícií v živote  miestnych ľudí  zaujali pozornosť novinárov v meste Mahdia a jeho okolí.  Novinári navštívilii len  časť   tematických  trás, ktoré v Tunise v rámci cestovného ruchu fungujú. Ku tvorbe vybraných  tematických trás prispel aj     projekt AOTD "Advanture and Outdoors Tourism Development"  - zážitky a rozvoj cestovného ruchu v otvorenom priestore. Cieľom „AOTD“ je vytvárať inkluzívne pracovné príležitosti, najmä medzi mladými ľuďmi a ženami, a rozvíjať hodnotový reťazec sektora outdoorového cestovného ruchu a tvorba nových produktov. Projekt je spoločná akcia Európskej únie a nemeckého Spolkového ministerstva pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (BMZ).  Súčasťou je aj projekt „Promotion of Sustainable Tourism“ , ktorý podporuje rozvoj a skvalitnenie ponuky kultúrneho a prírodného cestovného ruchu najmä vo vnútrozemí.

tourisme-aventure-tunisie_na_web

Pozorovať ručnú výrobu lokálnych produktov a hneď na mieste aj ponuka  na predaj bola nefalšovaná ukážka tradícií a zvyklostí "living heritage"   Čerstvo upečený domáci chlieb   a   gastronomické špeciality  chutili. 

Tijani_a_dieťa_na_web

remesla_4na_web

Popri klasike poznávania osviežili športové zážitky na golfovom ihrisku aj jazda na motokárach. 

Foto_na_golfe_na_web_1

areal_motokáry

motokáry_kadil_1

motokary_egyptanka_na_web

motokary_Maja_na_web

L. Nov.

Foto: členovia  FB skupiny Kongres FIJET  2023