Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

SACKA bude rokovať v Slovinsku

Dátum: 02.10.2023
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 2337
3 min. čítania
SACKA bude rokovať v Slovinsku

Slovenská asociácia cestovných kancelárií a cestovných agentúr združuje 250 cestovných kancelárií a cestovných agentúr, ktoré pôsobia na slovenskom trhu dopytu. Je členom európskej asociácie asociácií cestovných kancelárií ECTAA aj Zväzu cestovného ruchu SR.  Výsledkom  permanentnej práce SACKA  podľa predmetu činnosti i špecializovaných  "Klubov" vo vnútri a presadzovaním oprávnených záujmov členov smerom navonok  je stabilita členskej základne  a zvyšovanie počtu členov o nové subjekty, ktoré vznikajú na trhu cestovných kancelárií. 

V druhom októbrovom týždni sa stretnú na jesennom zhromaždení, ktoré SACKA organizuje v Slovinsku v kúpeľoch Rogaška Slatina. 

 

Popri rokovaní bude priestor aj na spoznávanie destinácií Rakúska a Slovinska, ktoré zabezpečuje 

ÖSTERREICH WERBUNG

a

SLOVENIAN TOURIST BOARD.

FIJET SLOVAKIA je pridružený člen SACKA a viacerí členovia  FIJET SLOVAKIA sú z titulu cestovných kancelárií členmi SACKA. O  výsledkoch rokovaní budeme informovať. 

SACKa_partneri_na_web_1

 

Na tlačovej konferencii pred  letnou sezónou v júni 2023  prezident SACKA Roman Berkeš  konštatoval, že v zmysle analýzy SACKA  ...."na Slovensku podniká viac ako 70 nelegálnych cestovných kancelárií – organizátorov zájazdov – pod ktorými rozumieme rôzne fyzické osoby, živnostníkov a firmy bez oprávnenia na tento predmet poistenia a bez akejkoľvek ochrany pre prípad svojho úpadku“.   Zákonné poistenie vyplýva zo zákona. Každá cestovná kancelária, ktorá predáva zájazdy konečným spotrebiteľom  musí byť zapísaná v Zozname cestovných kancelárií, ktorý vedie Slovenská obchodná inšpekcia. Je to jediný dôveryhodný zoznam, ktorý poskytuje informácie o poistení cestovnej kancelárie.

„Sociálne siete majú vzbudiť záujem o destináciu a letnú dovolenku, nemajú však slúžiť na jej nákup. Žiaľ, skutočnosť je taká, že veľká časť Slovákov podľahne podozrivo nízkym cenám tzv. samozvaných organizátorov zájazdov prezentujúcich a predávajúcich svoju ponuku výhradne na sociálnych sieťach“.  Vo všetkých preverovaných prípadoch išlo  o nelegálne zájazdy, ktoré organizovali osoby bez príslušného oprávnenia a poistenia. uviedol Radoslav Oliver Košík, generálny tajomník SACKA.   

Predseda Klubu detských cestovných kancelárií SACKA Pavol Bobošík upozornil, že pobytové detské tábory, pri ktorých dochádza ku kombinácii služieb cestovného ruchu sú zájazdom a každý, kto takéto zájazdy organizuje a predáva verejne, musí byť  v zmysle zákona, výhradne v postavení cestovnej kancelárie "Zo 17 subjektov, ktoré svoju ponuku detských táborov ponúkali verejne prostredníctvom platenej reklamy na sociálnych sieťach, nesplnil ani jeden zo subjektov vyššie uvedené kritéria."

Uvedené  informácie mali preventívne  upozorniť na nekalé praktiky ktoré vznikali na trhu cestovného ruchu zo strany  nezákonných subjektov.

SACKA venuje etike v podnikaní veľkú pozornosť a  členské cestovné kancelárie a cestovné agentúry  ju v zmysle právnej úpravy a etického kódexu  dodržiavajú. 

SACKA_tlačovkaPHOTO-2023-06-13-14-46-46_na_web_1

 

L.Nov.

Zdroj: www.sacka.eu

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.