Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Piešťany rozlietali linku do Tel Avivu

Dátum: 29.09.2023
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 2558
3 min. čítania
Piešťany rozlietali linku do Tel Avivu

V máji tohto roka prileteli do Piešťan  turisti z krajiny Blízkeho východu  prvou leteckou linkou Tel Aviv-Piešťany-Tel Aviv.  Izraelská klientela prišla a vníma Trnavský kraj  ako kúpeľnú destináciu s možnosťami dovolenky a zážitkov. 

V priamom leteckom spojení s Izraelom plánujeme pokračovať, a zároveň aj naďalej plniť hlavnú myšlienku, ktorou je rozvoj a podpora cestovného ruchu v našom kraji,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

linka_na_web_1

 

V septembri sa v Tel Avive konala spoločná prezentácia krajín Vyšehradskej štvorky s názvom Discover Central Europe s cieľom prilákať izraelskú klientelu do strednej Európy.  Zo  Slovenska  sa  prezentovala aj Krajská organizácia cestového ruchu Trnavský kraj.kufor_na_web

Základ ponuky tvoria Piešťanské kúpele.  Ponuku zážitkov v blízkej dostupnosti z Piešťan  tvoria balíčky kreatívnej  prezentácie atraktivít, ktoré sú unikátne a zo strany izraelských návštevníkov  vítané. 

DSC09049-1536x1024_Mucha_na_web

Pie_winter_Thermia_na_web

medovina_na_web_1

IMG_5326rozarium__2_na_web

Počas podujatia v Tel Avive boli najdôležitejšie osobné stretnutia so zástupcami izraelských touroperátorov a cestovných kancelárií, s ktorými sme nadviazali prvé kontakty ešte minulý rok v októbri, pred zavedením leteckej linky. Sme radi, že v tomto roku  sme ich už mohli informovať o  pokračovaní priamych letov Tel Aviv – Piešťany – Tel Aviv,“ povedala Agáta Mikulová, riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj  o príprave na rok  2024.

Úspešné výsledky za prvý polrok 2023 v číslach:

Priemerná dĺžka pobytu izraelskej klientely:                                    11,75 dňa

Počet návštevníkov Trnavského kraja z Izraela

                                                                             1792 osôb = 18 124  prenocovaní

Z toho na kúpeľnom ostrove v Piešťanoch:                 

                                                                            1516 hostí =  17 066 prenocovaní

 

spracovala: Ľ.Nov.

zdroj: TS KOCR Kraj zážitkov:

Foto: KOCR Kraj zážitkov a Projekt Muchova cesta

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.