Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Naše trio novinárov fandí Rumunsku

Dátum: 23.09.2023
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 2200
3 min. čítania
Naše trio novinárov fandí Rumunsku

V septembrových dňoch privítali rumunské Karpaty vo svojom stredisku FUNDATA a v susednej  dedinke Sirnea vyše 50 novinárov zo 7  európskych krajín. Pozvanie prijali aj zástupcovia cestovných kancelárií,  ktoré ponúkajú udržateľný cestovný ruch. Išlo o podujatie  s cieľom promovať možnosti cestovného ruchu v  karpatskej prírode s ponukou udržateľného spôsobu ubytovania, aktivít voľného času  a ďalších poskytovaných služieb. 

privítanie_zrezané__na_web

tlačovka_na_web

Organizátori  prezentovali nové informácie, ktoré sa týkajú dostupnosti destinácie. Potešila správa  priamo od vedenia letiska o  "rozlietaní" letiska v Brašove. Počas prvých troch mesiacov poskytli služby  pre 20 tisíc cestujúcich. 

letisko_Brasov_obr_na_web

letisko_Brašov_na_web

Ochutnávka gastronómie regiónu zaujala  každého  účastníka a vytvorila podmienky pre príjemnú vzájomnú komunikáciu. 

prasa_na_web

spoznávanie_na_web_

Tradície a zvyklosti  ponúka jednoduché múzeum. 

Village_museum_na_web

Zaujímavejšie je "living heritage" (živé kultúrne dedičstvo zvyklostí a tradícií), ktoré v rumunskej karpatskej oblasti je ešte stále  relatívne neporušené a určite zaujímavé. 

folk_na_web_

"Wood and Milk" (drevo a mlieko)  prináša prepojenie obnovy a stavby drevených objektov s výrobou tradičných mliekarenských produktov .

wood_and_milk_NA_WEB

Históriu 1. svetovej vojny priblížili priatelia vojenskej histórie.  

vojaci_na_web

Zmeny v programe  trochu  "zosmutnili"   našich   novinárov, ktorí chceli  zdokumentovať  prekrásne prostredie a pamiatky  v čo najväčšom rozsahu.  Napokon  si túto situáciu  operatívne vyriešili vo vlastnej réžii  a tak navštívili aj pevnosť pri Rašnove  ktorá z programu vypadla.

Na obrázku naše trio,  ktoré fandí Rumunsku!!!! (Ingrid Žalneva, Róbert Matejovič, Adam Vanečko) 

tri_pod_pevnosťou_

V každom prípade treba zablahoželať rumunským organizátorom aj FIJET Romania  za realizáciu tohto podujatia.  Hostitelia  ukázali, že aj menej navštevované a menej známe  destinácie ponúkajú krásnu prírodu, čisté ovzdušie a čistú vodu, výbornú gastronómiu aj kultúrne  pamiatky a zvyklosti, ktoré  sú pre novinárov aj  cestovateľov  atraktívne. 

Text: podľa telefonických informácií  slovenských účastníkov podujatia: Ľ.Nov.

Foto: Adam Vanečko 

 

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.