Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Medzinárodná FIJET AKADÉMIA úspešne začala

Dátum: 08.09.2023
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 1959
3 min. čítania
Medzinárodná FIJET AKADÉMIA úspešne začala

Medzinárodná FIJET AKADÉMIA v Tunise privítala 16 účastníkov z 8 krajín.  Skupinu mladých ľudí tvoria mladí začínajúci novinári, študenti žurnalistiky alebo manažmentu cestovného ruchu prípadne  architektúry,  kultúry, životného prostredia.  

V nedeľu večer sa stretli všetci účastníci v htl. Afrika v hlavnom meste Tunis, aby mohli hneď ráno absolvovať návštevu na ministerstve cestovného ruchu Tunisu. 

Dinner_Tijani,_Sema_web

dinner_France,_Spain_web

dinner_prví_pri_stole_web

dinner_Marokánky_web

dinner_Ro_Baciu_web

Dinner_Sallah_Atia_web

dinner_Ro,_MAroc_wev

Dinner_Cro_TR_web

Dinner_Cro_web

Stretnutie  s ministrom cestovného ruchu p.  Mohamed El Moez Belhassine bolo úprimné a vzájomná diskusia trvala necelé dve hodiny.  Minister  uvítal  prezidenta FIJET p. Tijani Haddada, ktorý pôsobil v pozícii ministra cestovného ruchu  Tunisu 14 rokov.

Tudor_minister,_Tijani_web_1

Tijani_minister_web

Významné informácie z úst ministra:

Tudor_na_minist_web

V zmysle celosvetových trendov aj  vrcholový manažment cestovného ruchu spracoval Stratégiu  udržateľnosti cestovného ruchu v Tunise, ktorá je momentálne v procese schvaľovania. Dokument je výsledkom práce Výboru pre cestovný ruch, ktorý rieši aj mechanizmus fungovania cestovného ruchu vo vzťahu  s príslušnými ministerstvami (doprava, zdravie, priemysel, agro sektor  atď.  Cieľom je dosiahnuť riešenia  problémov nedostatku  vody,  rozvíjať energetickú  účinnosť  a  podporovať bezpečnosť turistov.

minister_ok_web_1

Tunis venuje významnú pozornosť spolupráci  Mediteránskych krajín, ktorá sa datuje od r. 2007. Minister zdôraznil, že environmentálne problémy a prekážky v tejto oblasti je efektívnejšie riešiť spoločne. 

minister_and_web

Štatistické výsledky  za rok 2022 aj za prvý polrok 2023 dokumentujú návrat  počtu návštevníkov aj príjmy z cestovného ruchu v Tunise ku hodnotám  z obdobia r. 2019.  V prvej polovici roka 2023 Tunis dosiahol   príjmy 3,8 mld TND (1 151 515 EUR) vo vyjadrení hodnoty bez doplnkových služieb a multiplikačných efektov.   Zdrojové trhy tvoria krajiny zo všetkých svetadielov. 

minist_plate_web

Zaujímavé informácie sa týkali 1. stretnutia Asociácie arabských krajín pre cestovný ruch a ich spolupráce. Jedným z cieľov je  zjednodušiť cestovanie  zmysle  istej platformy  podobnej  európskemu  Schengenskému priestoru

Text:  L.Nov. Foto: Tudor Alexandru Panait a L.Nov

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.