Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Lanovka v Slovenskom raji opäť poteší

VIDEO
Dátum: 06.08.2023
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 1495
2 min. čítania
Lanovka   v Slovenskom raji opäť poteší

V Slovenskom raji   začne po 12 rokoch opäť premávať   lanovka. 

mapa_Dedinky_-_Geravy_men_1

Podľa vyjadrenia KOCR Košice región  lanovka prevážala turistov štyridsať rokov    z obce Dedinky na planinu Geravy na   takmer dvojkilometrovej trase s prevýšením 221 metrov.  Lanovku s kapacitou 130 osôb  využívalo v priemere 15 000 ľudí.  Pôvodná lanovka na Geravy si vyslúžila pomenovanie slovenský unikát, pretože bola poslednou funkčnou jednosedačkovou lanovkou na Slovensku. 

pozvánka_men_1

Aký bude záujem a koľko turistov si užije tento zážitok z obnovenej lanovky, uvidíme  po slávnostnom otvorení, ktoré sa uskutoční už  začiatkom týždňa v pondelok 07.08.2023 o 11.00 hod.  na nástupnej stanici lanovky Geravy v  obci Dedinky.  Súčasťou slávnostného spustenia lanovky  bude pre novinárov tlačový brífing s kompetentnými osobnosťami cestovného ruchu  na celoštátnej aj regionálnej úrovni s pridanou hodnotou   vyskúšať si jazdu lanovkou. 

 

Oslava návratu LEGENDY sedačkovej lanovky na Geravy  sa bude konať počas eventu 12. augusta 2023 pri nástupnej stanici lanovky v obci Dedinky.  

pohľad_na_donú_stanicu_men

- Sobota -  12. augusta  bude určená pre širokú verejnosť. 

- Lanovka bude premávať v tento deň pre všetkých zadarmo.

- Sprievodný program bude pripravený  pre všetkých, ktorí 12. augusta prídu, aby spoznali prírodu zo sedačky lanovky od nástupného miesta  Dedinky až po cieľové miesto -  plošinu Geravy.

Peťo_Nový_jazeroplanina_geravy_v_1_men

peťo_Nový_planina_geravy_v_31_men

Peťo_nový_koneplanina_geravy_v_22_men

Pto_nový_1_planina_geravy_v_men

Foto: lanovka -  KOCR Košice Región Turizmus,  z trasy na Geravy -  Peťo Nový

Video:  https://hiking.dennikn.sk/ar/5488/planina_geravy_vyhladovy_okruh_z_dediniek.html
Peťo Nový

Dodatok:  otvorenie sa síce konalo v daždivom počasí, ale novinári prišli, aby zdokumentovali lanovku v dažďových kvapkách.   "Cestujúci"  na lanovke určite zažijú aj slnečné príjemné dni.

L.Nov

Foto: KOCR Košice Region Turizmus 

otvorenie_500

strihanie_pásky_500

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.