Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Na Severovýchode do druhej desaťročnice

VIDEO
Dátum: 16.01.2023
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 1186
Na Severovýchode do druhej desaťročnice

Severovýchod (krajská organizácia cestovného ruchu - DMO)   pôsobí na území  od Tatier až po Poloniny.  Región ponúka prírodné skvosty na 180 chránených územiach, pridanú hodnotu tvorí štvrtina národných kultúrnych pamiatok Slovenska z celkového počtu 4059 kultúrnych pamiatok a 27 výnimočných  drevených chrámov,  4 lokality zapísané do zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO.

mapa_(2)

To bol základ pre marketingovú prezentáciu počas prvej desiatky rokov existencie.  

Severovýchod   zaujímavo a kreatívne vytvoril ponuku  zábavy, relaxu, športu,  poznania i poučenia.  Podpora s cieľom zveľadiť drevenú infraštruktúru,  zimné skibusy a letné bajkbusy  sú samozrejmosťou počas každej sezóny. 

KOCR Severovýchod želáme úspešnú    ďalšiu desiatku rokov,  rozvoj udržateľného cestovného ruchu,  spokojných turistov aj domáceho obyvateľstva.  

 

Marketingové kampane  zaujali a návštevníci  si užívali  "Legendárium" – pre rodiny s deťmi,

legendárium_(2)každoročnú súťaž návštevníkov "Choď a foť"

miesta_(3)

nové zážitky  "Nadýchni sa"

nadýchni_sa_(2)

"Cyklopátrania" či "Dovolenku na Bajku",

na_bajku_(2)

 bohatú kultúrnu "Hradnú cestu".

hrad_(2)

"Zimná výzva" už tretí rok pozýva do  15 zasnežených prírodných lokalít zimných stredísk v regióne. https://www.facebook.com/severovychodslovenska/videos/1136315300412319

Kampane prilákali turistov zo Slovenska i zo zahraničia. V r. 2019  počet návštevníkov prekročil jeden milión , v r. 2022  pricestovalo opäť vyše 1,108 milióna. Z uvedeného počtu tvorili  domáci turisti  78%.  Priemerné prenocovania dosahovali 2,89 noci.  Uvedené výsledky  cestovného ruchu sú aj vizitkou práce KOCR Severovýchod. 

Zdroj údajov: https://www.severovychod.sk/
Foto: https://www.facebook.com/severovychodslovenska/
Spracovala: Ľ. Nov.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.