Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V Košiciach vedia ako na to

Dátum: 23.04.2023
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 1478
2 min. čítania
V Košiciach vedia ako na to

Píšte projekty očami turistu a hľadajte autentický zážitok.“ To je rada Lenky Vargovej Jurkovej, výkonnej riaditeľky krajskej organizácie Košice Región Turizmus, pre potenciálnych žiadateľov do každoročne opakujúcej sa výzvy na podporu turizmu v regióne.

Program  Terra Incognita na podporu ekoturizmu, cykloturizmu  bol základom pre úspešný rozvoj cestovného ruchu v Košickom kraji v ostatnom období. O novej výzve v rámci programu je možné dozvedieť sa viac priamo od Lenky Vargovej Jurkovej v podcaste

https://grantup.sk/podcast-22-takto-sa-robi-turizmus-v-regione-vyzva-terra-incognita/

Pre rok 2023 boli vyhlásené už tri  veľké výzvy  na témy ekoturizmu a cykloturizmu a veľké rozvojové projekty  s cieľom budovať novú turistickú infraštruktúru, napr. lanové dráhy, lezecké parky, športové multifunkčné areály, lanovky a podobne.  Tieto projekty treba ukončiť do 31.10.2023 

web_Košice_region_(2)men

 

Košice opäť zabodovali a získali možnosť pôsobiť ako významný partner v novom projekte  EIT Culture and Creativity pre najbližšie dva roky. Základne projektu (CLC - co-location centre)  budú etablované v 6 oblastiach s cieľom celoeurópskeho pokrytia. Jedným z  nich bude CLC Východ: Košice, Slovensko. 

nivé_EIT_(2)men

Prvé výzvy smerujú na biznis, vzdelávanie a výskum v kultúre a kreatívnom priemysle. Financovanie projektov do pol milióna EUR bude možné na základe žiadosti najneskôr do konca mája 2023.

Ciele stanovené s časovým horizontom 2030 sú ambiciózne, napr. :investície do start-upov,  podpora organizácií v rozširovaní ich podnikania, iniciatívy na podporu  identity, hodnoty a kultúry EU,  komunitné a (re)generačné  iniciatívy,  rekvalifikácia  odborníkov v rámci kurzov celoživotného vzdelávania,  podpora digitalizácie, ekologických a sociálnych prístupov.

výzva_pre_kultúru_(2)men

Zdroj: 

https://grantup.sk/mimoriadny-uspech-v-kosiciach-vznikne-co-location-centrum-pre-nove-eit/

L.Nov.

 

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.