Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ďalší výsledok cezhraničnej spolupráce Slovenska a Rakúska

VIDEO
Dátum: 09.09.2022
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 1259
Ďalší výsledok  cezhraničnej spolupráce  Slovenska a Rakúska

Záleží nám na zlepšovaní mobility a života v prihraničnom regióne. Každý jeden cestujúci v autobuse znamená o jedno auto menej na cestách. Preto podporujeme cestovanie verejnou dopravou aj za hranicami kraja. Pomôže to odľahčiť preťažené cesty a v neposlednom rade je to aj ekologickejšie - povedal  predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. 

stiahnuť3

Bratislava

Spustenie našej novej medzinárodnej linky spájajúcej Bratislavu a Hainburg otvára ďalšiu kapitolu rozvíjania prímestskej autobusovej dopravy v regióne hlavného mesta Slovenska, povedal Juraj Droba. Spojenie, ktoré malo tradíciu a opodstatnenie sa obnovilo aj zásluhou Hlavného mesta SR Bratislavy. Do rokovaní zapojilo spolkovú krajinu Dolné Rakúsko v rámci projektu s názvom „baum_cityregion" (projekt Interreg VA SK-AT), čo je platforma spolupráce mesta Bratislava so spolkovými krajinami Dolné Rakúsko a Burgenlandsko. Nakoľko je v záujme susediacich krajín, aby prihraničná mobilita fungovala, po dohode Bratislava aj Dolné Rakúsko súhlasili so spolufinancovaním linky.

Linka 901  od 01. septembra smeruje  z centra Bratislavy do  dolnorakúskeho  mesta  Hainburg an der Donau. Spoje premávajú od pondelka do soboty prevažne v hodinovom intervale, v nedeľu každé dve hodiny.

Zdroj: tlačová správa BSK, foto BSK,  visitbratislava, shutterstock

Hainburg

obnovena_linka_do_hainburgu_(3)

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.