Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Možno menej poznané, ale stojí za to - Českomoravské pomedzie

VIDEO
Dátum: 24.07.2022
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 1638
Možno  menej poznané, ale stojí za to -  Českomoravské pomedzie

Czech tourism pozval novinárov  do regiónu  Českomoravské pomedzie.  Videli sme  známe i menej známe lokality perfektne pripravené pre návštevníka. 

Foto titulka:  vo výške 50 m nad zemou s odvahou ľahnúť si na sieť

na_moste

smerovky_Maštale

V reportáži sme zdokumentovali  niekoľko zážitkov z  prírody a  kultúry. Uznávame, že digitálne technológie sú v cestovnom ruchu tohto regiónu  samozrejmosťou.  Kultúrne  atraktivity sa stávajú ešte atraktívnejšími a príroda ešte zaujímavejšia. 

hra

Vysoké_mýto_karosérske_múzeum_digitallizácia

Litomysl_2022_na_veži__(2)

Dolní Morava  tento rok otvorila SKY bridge 721, ale  deň uplynie veľmi rýchlo  vďaka adrenalínovým zážitkom  na cestičke v oblakoch, cyklotrailoch  alebo  na bobovej  dráhe   721,  V  Letohrade skutočne prekvapilo  múzeum  exponátmi širokej škály   remesiel,  v Proseči potvrdili, že  výroba fajok a čibukov  je tradičnou výsadou fotieľu miestnych remeselníkov. 

múzeum_remesiel

Litomyšl  ukázala kultúru trocha inak v kostole objavenia sv. Kríža,  galériou umenia  v zámockých pivniciach a pre Slovákov možno nepoznané.

Brozek  

Havlovo_srdce

Potmoneum kontraverzného umelca Jozefa Váchala,  Múzeum českého karosárstva vo Vysokom Mýte, Polička s mestskými hradbami a kostolnou vežou, kde sa nachádza  rodičovská izbička hudobného skladateľa Bohuslava Martinů i renesančný zámok v Moravskej Třebovej. To je časť "zmesky", ktorú nám ponúkli hostitelia z Českomoravského pomedzia. 

Policka_2022_pred_kostolom

Vybrané foto: Ľ. Novacká

 

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.