Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Malta venuje významnú pozornosť udržateľnosti

VIDEO
Dátum: 22.05.2022
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 601
Malta venuje  významnú  pozornosť udržateľnosti

Druhá správa SUNxMalta identifikuje výzvy a príležitosti  v zmysle cieľov Udržateľného rozvoja (SDG 2030, Parížska dohoda 2050) a perspektív ( DASH-2-Zero)

Autori štúdie zdôrazňujú, že cieľom udržateľnosti je  svet, kde mobilita na zemi, na mori a vo vzduchu sa naďalej presúva na neznečisťujúce palivá, pohostinstvo  sa stáva energeticky efektívnejšie,  destinácie praktizujú premyslenejší manažment kapacít cestovného ruchu, ktorý je vo vyrovnanej symbióze spokojnosti cestovateľov a domáceho obyvateľstva. Ide o zapojenie obyvateľov do prosperujúcich komunít a posilnenie miestneho podnikania na jednej strane. Na druhej strane cestovanie a návštevu destinácií treba vnímať nielen ako ekotuizmus, či dobrodružstvo v prírode. Ponuka cestovania sa má rozvíjať v širšom slova zmysle so zapojením miest, dovolenkových aj biznis  podujatí.

Malta_obsah_(2)_1Malta_štúdia_(2)_1

Udržteľnosť je motívom  stretnutia expertov aj novinárov z celého sveta  na Malte.  "VODA" bola základnou témou Mediteránskeho fóra v  roku 2021.  (viď video).

Tento rok počas  podujatia Mediterranean BRAIN – Business Research And Innovation Network 2022 (12.- 15.  júna)  -  účastníci budú  komunikovať  klimatické zmeny, rastúci význam umelej inteligencie a inteligentných technológií, ekonomickú turbulenciu   a vplyv kríz na cestovný ruch. 

Malta_travel_friendly_1_(2)_1

 

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.