Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aktuálne informácie od ministra

VIDEO
Dátum: 16.07.2022
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 530
Aktuálne informácie od ministra

Letné informácie  od ministra Andreja Doležala v livestreame  z 13.07.2022:

10:45 min - nová výzva na žiadosti o dotácie z Plánu obnovy, tentokrát  na obnovu budov. Najnovšia výzva  nasleduje  predchádzajúce výzvy smerované na rozvoj cyklotrás a cykloturistiky a obnovu historických budov (vrátane historických budov železničných staníc).

Bikesharing_Poprad_Zdroj_Mesto_Poprad

Foto: mesto Poprad

14:30 min - iniciatíva Ministerstva životného prostredia SR s cieľom zaviesť dobrovoľné  poplatky  za vstup do TANAP - Tatranského národného parku. Názor ministra: je dôležité, „do čoho pôjdu tieto prostriedky, ktoré sa získajú zo vstupného do národného parku“

V súvislosti s rozvojom nového závodu Volvo  (16:48)  minister  prezentuje potrebu "rozlietať" novú linku Košice - Göteborg. 

Volvo_investicia-Volvo

Letecké spojenie bude  potrebné pre rýchly presun ľudí, ktorí budú participovať na projekte závodu Volvo v Košiciach. Tam  by mala začať výroba  v r. 2026. 

Foto z podpisu zmluvy: https://www.topky.sk/gl/842255/3172225/MIMORIADNE-Sulik-oznamuje-velku-novinu--Piata-automobilka-na-Slovensku--Svedi-svoju-fabriku-postavia-pri-Kosiciach-

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.