Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nová publikácia o cestovnom ruchu pre potreby miest a obcí

Dátum: 04.02.2022
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 613
Nová publikácia o cestovnom ruchu  pre potreby miest a obcí

Cestovný ruch  významným spôsobom vytvára   pridanú hodnotu v príjmoch  miest a obcí aj v zamestnanosti ich obyvateľov . Miestna samospráva aj regionálna samospráva sú kľúčoví aktéri v udržateľnom  rozvoji cestovného ruchu.  Úloha a postavenie samosprávy v intenciách ich teritoriálnej kompetencie, v podmienkach  spolupráce s ďalšími subjektami, ktoré vstupujú do cestovného ruchu  – to je základná myšlienka, ktorá sa prelína   v analýze  jednotlivých tématických okruhov.

 

 

V publikácii sú zverejnené výstupy z dvoch vlastných reprezentatívnych  primárnych prieskumov Združenia miest a obcí Slovenska, ktoré boli realizované špeciálne pre potreby tejto publikácie.  Kvalitu a výpovednú hodnou prieskumov  garantuje  reprezentatívna vzorka 505 samospráv v prvom prieskume  a 1425 respondentov miest a obcí  v druhom prieskume.   Údaje z  prieskumov a analýza vybraných tematických okruhov    boli základom  pre závery a odporúčania. s cieľom zvyšovať odolnosť CR v podmienkach miest,  obcí a regiónov. 

Predpoklay a možnosti využitia potenciálu cestovného ruchu v podmienkach miest, obcí a regiónov Slovenska - analýza:   link:  https://www.zmos.sk/kniznica-zmos.html

Autori spracovali dokument pre potreby ZMOS  ako súčasť Národného projektu :  Podpora kvality sociálneho dialógu

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.