Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Sky Bridge 721

Dátum: 11.05.2022
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 943
Sky Bridge 721

Sky Bridge 721 je  nový najdlhší visutý most pre peších turistov na svete. Nachádza sa v Českej republike na Dolnej Morave.  Vďaka dĺžke  721 metrov  spája vo výške 95 metrov  cez údolie Mlynského potoka 2 horské hrebene Slamník a  Chlum.  Most je jednosmerný, nastupuje sa naň v nadmorskej výške 1 110 m. n. m. a vystupuje vo výške 1 116 m. n. m. 

CZ_Sky_Bridge_(2)

Sky Bridge 721    v sebe nesie „myšlienku času“.   Súčasťou projektu je aj náučný chodník, resp. hra, „Most času“ s prvkami rozšírenej reality cez inteligentný telefón. Tomáš Drápal z Horského resortu Dolní Morava hovorí: výhľady, adrenalín a zážitky sme chceli obohatiť aj o genia loci, ktoré miestne hory ukrývajú a  myslím, že sa nám to podarilo. Most prenesie návštevníka zo súčasnosti do minulosti a zase späť  prostredníctvom pútavého príbehu z úst 16-ročného chlapca,. Ten na pozadí udalostí našej histórie objavuje odpovede a skryté pravdy vo svojej vlastnej rodine. CZ_Sky_Bridge_(6)CZ_SkyBridge_(3)

Zdroj: Czech Tourism, Foto Czech Tourism

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.