Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Cestovný ruch v SR je v zime opäť v ohrození kolapsu

Dátum: 07.11.2021
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 538
Cestovný ruch  v SR je v zime opäť v ohrození kolapsu

Z počtu  4400 hotelov na Slovensku bude už  tento týžden zatorených cca polovica. Zatvorenie hrozí aj  vysokému počtu  z   20 000 existujúcich   gastro prevádzok v SR. Tieto údaje zdôraznili na tlačovom brífingu prezident Zväzu cestovného ruchu Slovenskej republiky Marek Harbuľák a predstavitelia turistických regiónov, 

Zvýhodnenie očkovaných majú možnosť využívať hostia v Rakúsku, Maďarsku, Česku aj Poľsku. Slovensko sa opäť zatvára. Hrozbu kolapsu  v podmienkach, že všetko je pripravené na zimnú sezónu aj vrátane fungujúcich lanoviek,  tlmočila  Darina Brtková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Liptov. Lucia Blašková riaditeľka OOCR Vysoké Tatry upozornila, že v mesiaci november si ľudia plánujú zimnú dovolenku, či lyžovačku.   Považuje za nevyhnutné, aby sa príslušné inštitúcie čo najskôr zaoberali návrhmi na uvoľnenie opatrení pre očkovaných ľudí v "čiernych okresoch".

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.