Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Slovenské deti z Ukrajiny v Bratislave

VIDEO
Dátum: 29.11.2022
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 1558
Slovenské deti z Ukrajiny v Bratislave

Včera skončila Jesenná akadémia FIJET SLOVAKIA  pre slovenské deti z Ukrajiny. Do Bratislavy pricestovali 20 detí vo veku 12 - 16 rokov zo strednej školy výučbou aj slovenského jazyka.  Deti  si overili  svoje "slovenské jazykové schopnosti" v reálnom živote aj využili ich aj počas odborného vzdelávacieho programu na témy.

*Medializácia cestovného ruchu v SR

*Interpretácia cestovného ruchu vo videu

*Cestovný ruch a fotografia

Celý projekt sme uskutočnili v rámci dotačnej schémy Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí. Zázemie pre výučbu poskytla Ekonomická univerzita v Bratislave, vďaka spolupráci s TA3, BTB, UFO a kreatívnej  galérii  Bibiana sme "vyšperkovali"  odborný aj  poznávací program. Ďakujeme

logo-USZZ-2016-rgb-150dpi_2

Úvodné témy vytvorili základ pre tréningové aktivity. 

EUBA_na_web

EUBA_na_web_učeb_2

Foto: Rufolf Bihary

Tréning na EUBA aj v profesionálnom foto-ateliéri ukázal, že deti sú tvorivé, šikovné. V krátkom čase  troch dní sa naučili skutočne veľa. 

fotoweb_011

fotoweb_022

fotoweb_055

fotoweb_55

fotoweb_77_1

fotoweb_44

Foto: so súhlasom autorov - detí Jesennej akadémie FIJET SLOVAKIA

Návšteva v TA 3 mala vysokú hodnotu nielen z profesionálneho odborného hľadiska média. Milé privítanie, ústretovosť všetkých pracovníkov v TA3, možnosť vzájomnej komunikácie  vytvorila pre deti zážitok, ktorý bol pre nich možno aj životný.  Stretnutie so študentom žurnalistiky na UK, ktorý pracuje v TA3  potvrdil, že šikovní mladí ľudia sa  rýchlo uplatnia.

Foto a video: Ľ.Nov.

TA3_štúdio_12_ok_1

TA3_réžia_11_ok

TA3_web_1_ok

TA3_Ukr_1_ok_1

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.