Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Poprad zaujímavý aj pre novinárov

VIDEO
Dátum: 09.05.2023
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 1463
2 min. čítania
Poprad zaujímavý aj pre novinárov

Komorný   počtom pozvaných  účastníkov, bohatý  svojim zaujímavým programom. To sú prvé dojmy z press-tripu  našich novinárov  FIJET SLOVAKIA,  ktorí  prežili perfektné tri dní v Poprade. 

Na_terase_galérie_TR_men

Mestská informačná kancelária v Poprade  pripravila program s ponukou  kultúry, biznisu, športu,  výletné miesta aj  pohľad do lokálnych dejín. To všetko boli lákadlá jarného press tripu.

Galéria_Elektráreň_TR_men_1

Zrenovované Podtatranské múzeum s unikátnym nálezom v  novej expozícii Kniežacej hrobky boli začiatkom spoznávania Popradu. 

Pred_galériou_TR_men_2

Vychýrená Tatranská galéria známa pod názvom Elektráreň  potvrdila  presvedčenie, že ju treba navštíviť.

Anna_Ondrušeková_riaditeľka_Elektrárne_(1)_TR_men

Text a foto: Táňa Rundesová

 

Kostol Sv. Egídia v centre podtatranskej metropoly.  či gotický kostol svätého Juraja a celá mestská pamiatková rezervácia v  Spišskej Sobote potvrdili, že v Poprade a v okolí je možné prežiť plnohodnotný víkend. 

kostol_B_harvr_men           Poprad_čast_2_B_harvr_mens

Adam_mens           Beata_na_organe_men_1

Lákadlom boli aj priemyselné podniky, ktoré ponúkali zážitok  brúsenia krištáľového skla, v  jednej z posledných prevádzok svojho druhu na Slovensku. Emília Fisterová, spolumajiteľka brusiarenskej firmy  podrobne priblížila novinárom celý výrobný proces a umožnila  vyskúšať si prácu brusiara prostredníctvom vlastných rúk. 

V_brusiarni_TR_men         pohare_BHavr_mens   

Ekonómka vo výrobni destilátov   v Poprade-Strážach Iveta Michálková počas ochutnávky  v krátkosti pripomenula dejiny i súčasnosť firmy, ktorú v Poprade  založil Otto Žižák, dnes už usadený v USA, ale zveľaďujúci slovenský liehovar na báze receptúr zdedených ešte po starom otcovi.

Výborné ubytovanie a  gastronomické delikatesy potvrdili, že  pod Tatrami v meste Poprad  sú pripravené služby aj pre náročnejšieho cestovateľa.  

foto: Beata Havranová

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.