Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Rumunské mesto Timisoara získalo Golden apple

VIDEO
Dátum: 08.04.2023
Autor: FIJET Slovakia
Počet videní: 2389
1 min. čítania
Rumunské mesto Timisoara  získalo Golden apple

Timisoara, mesto v západnej časti Rumunska získalo ďalšie medzinárodné ocenenie.    Primátor 350 tisícového mesta Dominic Fritz prevzal z rúk prezidenta FIJET World Tijani Haddad-a  novinárskeho Oscara "GOLDEN APPLE". 

Golden_apple_diplom_ok_mens

Temešvár  získal ocenenie za starostlivosť o rozvoj cestovného ruchu a  ochranu kultúry  v meste,  v ktorom písalo svoju históriu niekoľko národov a národností.  V súčasnosti žijú v meste Rumuni, Maďari, Nemci, Srbi,  Bulhari, Ukrajinci i Slováci.   

maketa_mesta__mens

Čaro starého mesta vytvárajú nielen hradby pôvodného hradu, ale jednotlivé námestia lemované barokovými, renesančnými  a secesnými budovami   typickými pre väčšie mestá v bývalom Uhorsku. Aj slávnostné odovzdávanie GOLDEN APPLE sa uskutočnilo v sále auditória v historickej budove Polytechniky. 

primator_a_Tijani_(2)_1

Golden_apple_sála_plafón_men

 

 

 

 

 

Pri tejto príležitosti  do mesta pricestovalo vyše päťdesiat novinárov  z celého Rumunska  aj ďalší  žurnalisti z  členských krajín svetového  FIJET. 

Rumunskí_novinári__men

Prezreli si mesto, plavili sa kanálom  Bega,   povozili sa turistickou historickou električkou, ochutnali miestnu gastronómiu a na chvíľu zdieľali život na námestiach s miestnymi obyvateľmi.  

ortodox_kostol_men 

                                    nápis_o_meštie_men

prehliadka_mesta_men_2

historická_električka_nástup_men     

                                     historická_električka__men_1

Kamenko_so_žltou_(2).JPG_men_1                                                                         námestie_fontánka_men_1    kaviareň_secesia_men_2

všetci_na_námestí_(2)_1

L.Nov. Foto: L.Nov a FIJET Romania

 

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.